Yhteiskäyttöautot

Uudenlainen ja helppo tapa käyttää autoa

Tarjoamme Lahden seudulla täyssähköautoja yhteiskäyttöön. Autot ovat helposti saatavilla neljästä nouto- ja palautuspisteestä. Tällä hetkellä löydät täyssähköautot Lahden Toriparkin lisäksi Sykkeen, Launeen ja Hollolan Prismojen parkkihalleista. 

Auton varaat vaivattomasti selaimessa toimivalla mobiilisovelluksella. Täyssähköisellä yhteiskäyttöautolla voi täydellä akulla ajaa vaikka edestakaisen matkan Lahdesta Helsinkiin (jopa 340 km). 

Autojen käyttöön liittyvät opasvideot sekä usein kysytyt kysymykset löydät sivun alaosasta.

Read more about our Carsharing service in English here.

Miten otan palvelun käyttöön?

Avaa sovellus

Kirjaudu selainpohjaiseen sovellukseen ja tallenna pikakuvake puhelimen aloitusnäyttöön.

Paikanna auto

Sovelluksen kartalta näet yhteiskäyttöautojen saatavuuden ja voit valita auton käyttöösi.

Tee varaus

Saat valitsemasi yhteiskäyttöauton käyttöösi pelkällä sovelluksen kautta tehtävällä varauksella.

Nauti matkastasi

Yhteiskäyttöauto on käytössäsi varauksesi keston, jonka jälkeen sinun täytyy vain palauttaa se.

Tutustumistarjous juhlavuoden kunniaksi

9,90 €/h

tai 40 €/vuorokausi

Lahden Autovuokraus osallistuu Euroopan Ympäristöpääkaupunki -vuoden avajaisiin tarjoamalla täyssähköiset yhteiskäyttöautot Lahden seudulle nyt edullisempaan hintaan 9,90 e/h. (norm. 15 e/h.) tai 40 e/vrk. (norm. 60 e/vrk.). Tarjoushinnat ovat voimassa huhtikuun 2021 loppuun saakka.

Aloita palvelun käyttö jo tänään!

Nyt kun tiedät, miten helposti saat palvelun käyttöösi, voit kokeilla itse miten se toimii. Avaa sovellus alla olevasta napista ja rekisteröidy käyttäjäksi. Selainpohjainen sovelluksemme on käytettävissä kaikilla verkossa olevilla laitteilla. Sinun ei siis tarvitse ladata sovellusta App Store- tai Google Play -sovelluskaupasta puhelimellesi. Suosittelemme tallentamaan sovelluksen vuokraussivun pikakuvakkeen mobiililaitteen työpöydälle, jonka kautta pääset sovellukseen aina helposti.

Etkö vakuuttunut ihan vielä?

Mobiilisovelluksemme avulla vuokraat yhteiskäyttöauton nopeasti ja vaivattomasti missä tahansa. Näet ajoneuvojen saatavuuden aina reaaliajassa sovelluksesta. Voit valita varauksen keston vapaasti, ja kykenet myös määrittelemään varauksesi aloitusajan. Katso videolta, kuinka helppoa palvelumme käyttö on!

Opasvideo - näin otat auton käyttöön

Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme 03 7827017.

Täyssähköauto on monelle uusi juttu ja vielä uudempi asia on se, että auto on yhteiskäyttöauto. Mitä tämä tarkoittaa? Yhteiskäytössä oleva auto on sellainen, jonka kuka tahansa meistä voi vuokrata käyttöönsä haluamakseen ajaksi.

Volkswagen ID3 -täyssähköautoihimme mahtuu kuskin lisäksi kyytiin 4 matkustajaa. Auton tavaratilassa taas kuljetat näppärästi vaikkapa luisteluvarusteet tai kauppakassit. Auton akku ladataan täyteen latauspistokkeen kautta, ja täydellä akulla voi ajaa jopa edestakaisen matkan Lahdesta Helsinkiin (jopa 340 km.).

Yhteiskäyttöautomme toimivat täyssähköllä ja voit ajaa yhtä matkaa akkua lataamatta jopa 340 km. Jos vuokraat yhteiskäyttöauton pidemmäksi aikaa ja ajat yli 200 km, voit hyvin ladata autoa missä tahansa latauspisteessä omalla kustannuksella. Jokaisesta yhteiskäyttöautostamme löytyy latauspiuha.

Yhteiskäyttö-sovellus toimii selaimessa ja on käytettävissä kaikilla verkossa olevilla laitteilla. Sinun ei siis tarvitse ladata sovellusta App Store- tai Google Play -sovelluskaupasta puhelimellesi. Suosittelemme tallentamaan sovelluksen vuokraussivun pikakuvakkeen mobiililaitteen aloitusnäyttöön, jonka kautta pääset sovellukseen aina helposti.

Avaa puhelimen selaimeen osoite https://lahdenautovuokraus.app (tai klikkaa Avaa sovellus -painiketta tällä sivulla). Kun sovelluksen sivu avautuu näyttöön:

Android-laite: paina selaimen kolmen pisteen valikkoa ja valitse Lisää aloitusnäyttöön.   

Apple-laite: paina Safari-selaimen alareunassa jaa-painiketta (laatikko jossa nuoli ylös) ja valitse Lisää Koti-valikkoon.

Autot ovat helposti saatavilla Lahden ydinkeskustassa, Toriparkissa (1. kerros, ylätaso). Täyssähköautoille varattu alue sijaitsee lähellä hissiä ja porraskäytävää, ja löydät perille helposti saapuessasi parkkihalliin C-rapusta. Autoa hakiessasi tarvitset vain puhelimesi, jolla avaat Toriparkin sekä auton ovet. Autojen nouto- ja palautuspiste on aina Toriparkki. Katso lyhyt opas video tästä.

Huomioithan, että autojen ovien avaaminen, vuokrauksen aloittaminen ja ovien sulkeminen vaativat sujuvan internetyhteyden puhelimeesi. Koska autot sijaitsevat parkkihallissa Toriparkissa, saattaa puhelimen nettiyhteys välillä hidastella ja ovet voivat avautua viiveellä. Etsimme tilanteeseen ratkaisua parhaillaan. Jos auton ovat eivät avaudu tai sulkeudu lainkaan, tee näin:

  1. Sulje sovellus, tyhjennä puhelimesi välimuisti ja avaa sovellus uudestaan.
  2. Jos auton ovet eivät edelleen avaudu tai sulkeudu, kutsuthan meidät hätiin numerosta 03 7827017.

Parkkihalli voi toisinaan olla huoltotilassa, jolloin parkkihallin sisäänkäynnillä on este. Mikäli sisäänkäynnin ovilla on este tai huoltotilasta kertova kyltti, voit siirtää esteen ja ajaa sisälle parkkihalliin. Siirräthän esteen myös takaisin paikoilleen. Parkkihalli on auki yhteiskäyttöautoilijoille myös huoltohetkien aikana.

Mikäli parkkihallin ovet eivät automaattisesti aukene, kun lähestyt portteja autolla, saat portit auki käyttämällä parkkikorttia. Parkkikortin löydät yhteiskäyttöauton hanskalokerossa sijaitsevasta kansiosta. Näytä korttia lukijaan ja ovet avautuvat.

Täyssähköauto leasingpalveluna

Päijäthämäläisille organisaatioille suunnattu kokonaispalvelu

Leasingpakettimme pitää sisällään:

  • täyssähköauton/autot
  • tarvittavan määrän latauspisteitä, yksi auto kohden
  • Yhteiskäyttöauto-sovelluksen.
Hanki leasingpaketti organisaatiollenne täyttämällä alla oleva lomake.

Kiinnostuitko?

Green Lahti 2021

Lahden Autovuokraus Oy haluaa olla edelläkävijä hiilineutraalin kaupunkiliikenteen edistämisessä tarjoamalla Lahden seudulla sähköautojen yhteiskäyttöpalveluja kaupunkilaisille, yrityksille ja matkustajille. Olemme mukana Lahden kaupungin Ympäristöpääkaupunkivuodessa Lahti kulkee edellä -projektimme myötä, jonka tavoitteena on turvata liikennepalveluiden sujuvuus ja asiakaslähtöisyys kiertotalouden periaatteet huomioiden. Voit lukea lisää Lahden vuosi Euroopan ympäristöpääkaupunkina 2021 sisällöstä vierailemalla osoitteessa: https://greenlahti.fi/ tai hakemalla sosiaalisessa mediassa @GreenLahti2021.